The forever wanderer

Travel

Vijf tips: Hoe plan ik mijn reizen in 2023

Allereerst zou ik een ieder een voorspoedig 2023 willen toewensen.

Een nieuw jaar is aangebroken en ik heb mezelf een aantal beloftes gedaan. Ten eerste mezelf houden aan die beloftes, maar ook mezelf houden aan de beloftes die ik aan jullie heb gemaakt. We kunnen het allemaal eens zijn dat ik nogal traag ben geweest om al mijn reizen in 2022 met jullie te delen. Dat ga ik in de komende maand zeker doen, want ik ben alvast mijn nieuwe trips aan het plannen voor het nieuwe jaar.

Hoe ik mijn reisjaar probeer te plannen

Het afgelopen jaar heeft bewezen dat ik er ontzettend veel plezier uit haal om mijn trips te plannen. Het plannen van de reis is het halve plezier. Ik kan daar behoorlijk in doorslaan, maar het werkt wel.

Mijn tips om je voor te bereiden op een nieuw jaar vol leuke reizen en city trips

  1. Maak een realistische lijst van landen en plaatsen die je wilt bezoeken.

Zorg dat je ze dan ook meteen in de juiste periode van het jaar plaats. Zo weet je van tevoren hoe en wanneer je kan beginnen met zoeken naar goedkope tickets. Ook kun je op die manier je garderobe alvast plannen. Trust me… in Januari naar de tropen gaan betekent dat je misschien niet de allerleukste zomerkleertjes kan vinden.

2. Maak een moodboard

Het is super leuk om een moodboard te maken van de plaatsen die je wilt bezoeken, zo kom je helemaal in de “mood” van je reizen en door regelmatig naar je moodboard te kijken  en er mee bezig te zijn, is de kans groter dat je je doel zal behalen.

3. Doe research naar de bestemmingen

Wat is er te zien en wat kan je er allemaal doen in hoeveel tijd. Denk hierbij ook out of the box. Mijn weekendje Marrakech zou ik niet zo snel gedaan hebben als ik niet door mijn vriendin gecoacht was. Ik denk altijd dat een “verre reis” langer moet duren. Ik heb daarentegen best veel kunnen doen in slechts een weekend.

4. Zoek je vluchten via Google Flights

Het fijne aan Google Flights is dat je in één oogopslag kan zien wat de prijzen zijn per dag, zodat je desnoods een dag eerder of later kan vertrekken om goedkoper uit te komen.  Ook kan je heel makkelijk zien in welke periode de vluchten naar een bepaalde bestemming het goedkoopst zijn.

Het kost ontzettend veel tijd om de ideale prijzen te vinden, maar Google Flights laat je ook een alert instellen, zodat je een melding krijgt in je mailbox wanneer de prijzen veranderen op je gewenste data.

5. Onderzoek de inreis verplichtingen

Het is fijn om vooraf te weten of je een visum nodig hebt en aan welke voorwaarden je moet voldoen.  Ook is het handig te weten of er reisbeperkingen zijn voor de regio waar je heen wilt. Als het allemaal te ingewikkeld wordt kan je op tijd uitwijken naar een andere bestemming waar je graag heen wilt.

Goede voornemens

Naast mijn reisplannen heb ik nog meer goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zo zou ik toch wel graag wat kilootjes willen kwijtraken, gezonder willen eten (en leven) en zou ik graag wat meer avontuur in mijn  leven willen introduceren. Ik zou bijvoorbeeld een serie workshops of cursussen willen volgen met activiteiten die ik normaliter nooit zou doen. Daarnaast geïnspireerd door een blog van mijn zusje zou ik heel graag meer aandacht willen besteden aan niet stelen. Je moet het gewoon lezen om te begrijpen, maar het heeft in elk geval een behoorlijke indruk op me gemaakt dat ik het in mijn eigen leven wil introduceren. Lees het hier.

Ik ben benieuwd wat jullie goede voornemens en reisplannen zijn voor het nieuwe jaar.

Please follow and like us:
Pin Share

Een gedachte over “Vijf tips: Hoe plan ik mijn reizen in 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)