The forever wanderer

Travel

Afscheid van 2023: Terugblik en Vooruitzichten voor het Nieuwe Jaar!

Daar zijn we dan: aangekomen aan het eind van het jaar 2023.

Ik ben het jaar met goede moed begonnen, met allerlei plannen. Sommige heb ik kunnen waarmaken en andere heb ik vanwege omstandigheden of drukte even geparkeerd. Ik mag zeker niet klagen. Ik heb een top-jaar gehad en toch zijn er dingen die ik anders had willen doen. Niew jaar, nieuwe kansen. Ik begin gewoon opnieuw met plannen.

Deze blog ben ik gestart om anderen te inspireren hun hart te volgen en mooie reizen te maken, maar ook om mijn ervaringen te delen. In principe is een journey niet alleen een reis om de wereld, maar kan ook allerhande journeys in je leven zijn.

Zo is mijn leven de afgelopen jaren een beetje een rollercoaster geweest. Projecten werden abrupt en ongewild beëindigd. Ik heb een burn-out gehad, waardoor ik maanden uit de running was. Ik ben mezelf in die tijd kwijtgeraakt. Desondanks ben ik zeer dankbaar voor die tijd dat ik noodgedwongen een paar stappen terug moest nemen. De burn-out heeft eerlijk gezegd een andere kant van mij wakker gemaakt: mijn diepe drang om de wereld te zien bijvoorbeeld. Het heeft me ook de ogen geopend, dat ik wat meer moet luisteren naar mijn hart. Wat vind ik nu eigenlijk écht leuk en waar krijg ik energie van.

Eerste stap naar herstel

Ik kreeg de burn-out in mei 2021, na een flink aantal vervelende situaties met mijn gezondheid, werk en zelfs ook in mijn familie. Stiekem denk ik dat het er allang aan zat te komen, maar dat ik nooit de tijd heb genomen om even stil te staan bij wat ik voelde, wat ik wilde en waar ik kracht uit put. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik weer een beetje mezelf werd. Guess what het begin was van mijn herstel; een vakantie naar Jamaica in januari 2022. Ik voelde me na de vakantie weer helemaal herboren en voelde weer die passie in mijn hart en sterke neiging om de wereld te willen zien.

Tijdens de pandemie en daarna de burn-out was dat gevoel weggezakt en na Jamaica durfde ik weer te dromen. Een vakantie naar Turkije en een personal development training later en ik kon vol trots zeggen dat ik gemaakt ben om te reizen.

Terugblik op het jaar

Ik begon dit jaar zonder baan en met nog een klein beetje de nasleep van de burn-out. De plannen die ik had om weer vaak op reis te gaan heb ik deels waar kunnen maken. Ik mag zeer zeker niet klagen. Ik ben in het begin van het jaar een weekend naar Londen geweest en heb een weekje Toronto gedaan. In de zomervakantie ben ik ook nog twee weken met het gezin naar Egypte geweest. Het lijkt nu wel echt een eeuwigheid geleden, waardoor ik het idee heb dat ik mijn plannen niet helemaal heb waargemaakt.

Ik had er graag vaker op uit willen gaan, maar…. vlak nadat ik terug kwam uit Canada kreeg ik een nieuwe baan. Mijn droombaan. Werken in de reiswereld. Mijn nieuwe baan is mijn belangrijkste journey van het afgelopen jaar. Ik kan nu minder vaak op reis, maar ik ben weer mezelf. Ik heb het gevoel dat ik weer wat kan bijdragen en nuttig kan zijn zonder dat ik me totaal verloren voel of intens verdrietig. Mijn werk is super leuk. Ik kan de wereld zien door de ogen van mijn klanten. Tijdens het plannen van reizen ga ik in gedachten mee naar allerlei verre oorden. Het mooiste is dat ik superveel leer over de diverse bestemmingen die wij aanbieden. Hierdoor kan ik ook een shortlist maken naar welke bestemmingen ik het liefst heen wil de komende jaren. Er is zoveel te zien en zoveel te beleven. Dezelfde bestemming kan je zelfs op verschillende manieren beleven. Dit wil ik allemaal ondervinden in de nabije toekomst.

Op Avontuur in 2024

Hoewel ik heel veel reiswensen heb voor het nieuwe jaar wil ik niet alleen op de reis om de wereld focussen. Er zijn een aantal journeys die eigenlijk voorrang hebben. Zoals mijn gezondheid en mijn gewicht. Ik heb mezelf een beetje laten gaan sinds de burn-out. Het komt heel vaak voor dat je in gewicht aankomt als je een burn-out hebt. Tijdens mijn herstel heb ik mijn aandacht vooral gericht op weer blij worden en mezelf goed voelen. Dat betekent voor mij als bourgondiër dat ik mezelf vooral niks wilde ontzeggen qua eten, maar ook sporten schoot erbij in.

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is daarom ook om naast mijn reislustige journey ook een fit of health journey te starten. Please don’t judge me als ik eind 2024 nog steeds even zwaar ben, want zoals jullie in mijn blogs kunnen lezen ben ik echt liever lui dan moe. Desondanks zal ik, als ik alle gave reizen wil maken waar ik van droom, fysiek in shape moeten zijn. Ik ga dus daarmee aan de slag.

Wat mijn reisplannen betreft: Naast een al gepland tripje naar Parijs met mijn dochters en een vriendin heb ik nog niks vastgelegd. Ik ga sowieso wel op avontuur, waarnaartoe weet ik nog niet.

Please follow and like us:
Pin Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)